• Harvey van het Vossenhol

Dekgeld: € 750,- | Sperma: Vers | WFFS: Geen Drager

De bruine Zangersheide goedgekeurde hengst Harvey van het Vossenhol (Quasimodo vd Molendreef X Ukato) stelt zich voor met een indrukwekkende bloedlijn.

Hij is een halve broer van Hello Sanctos die met de Britse ruiter Scott Brash wereldwijd doorbrak op 1.60m niveau. Met Hello Sanctos won Brash goud op de Continental Championships van Herning in 2013. Een jaar later waren ze onderdeel van het Britse team op de FEI World Equestrian Games in Caen.

In de vaderlijn vindt u ook de Nederlands gefokte KWPN hengst Heartbreaker.  Heartbreaker won met Peter Geerink de Nations Cup van Falsterbo. In de Samsung Super League Finale in Donaueschingen behaalden zij een tweede plaats.

Als dekhengst heeft Heartbreaker talloze succesvolle nakomelingen gesired. Enkele bekende namen zijn Westminster, Orlando, Bugatti, de door Niels Bruynseels uitgebrachte Echo van T Spieveld, Dollar van de Zuuthoeve, Hardrock Z en de door Leopold van Asten gereden VDL Groep Zidane. Heartbreaker is één van de topverervers in de paardensport.

VDL Groep Zindane bewees zich met Leopold van Asten in het zadel op internationaal niveau. Mooie klasseringen werden er gehaald in de Global Champions Tour, ze wonnen de Grote Prijs van Lanaken, Lier en ‘s Hertogenbosch en reden naar de winst in de Nations Cup van La Baule.

Uit de grootmoeder van Harvey van het Vossenhol, Farahdibah (v.Voltaire) werd het GP paard Lorenzo (v.Ekstein) gefokt.

Een andere bekende nakomeling van Farahdibah met als vader Heartbreaker is Ronaldo, die in de sport werd uitgebracht door Eric Lamaze. Hun grootste succes was het winnen van de CSIO4* Nations Cup van Wellington in 2010. In 2006 behaalde het duo een tweede plaats in de Wereldbeker van Palgrave (Canada). Ronaldo was samen met Hickstead één van de absolute toppaarden van Lamaze.

Ook de beroemde vererver Ukato vindt u terug in de bloedlijn van deze hengst. Ukato werd door de Nederlandse ruiter Willem Greve internationaal uitgebracht op het hoogste niveau.

Harvey’s indrukwekkende springvermogen komt dan ook niet als een verrassing. Hij werd gefokt in de stallen van de familie Cratsborn en wordt uitgebracht door Liesje Vrolijk. In Valencia weet hij mooie prestaties te leveren. Van de acht starts die hij daar maakte, eindigde hij driemaal in de top 20 en behaalde al een vierde plaats.


In 2015 werd de hengst goedgekeurd voor het Zangersheide studbook.


Pedigree

Harvey van het Vossenhol